Smile

Актуелности

ДРУЖЕЊЕ СА РУЖИЦОМ КЉАЈИЋ

 

jkl

 

Ружица Кљајић, песникиња, од 1992. године живи и ствара у нашем граду. Чест је гост у нашој школи, а у неколико наврата поклањала је своје књиге школској библиотеци.  Ученици наше школе имали су прилику да се ових дана поново друже с њом.

 

 

 

"КЕНГУР БЕЗ ГРАНИЦА 2015"

 

jkl

Друштво математичара Србије сваке године организује Међународно математичко такмичење „Кенгур без граница". Циљ такмичења је повећање интересовања за математичке и природне науке, као и развој логичког и комбинаторног мишљења  и коришћење стеченог математичког знања. Задаци на овом такмичењу су веома интересантни и слични задацима који се решавају на тестовима интелигенције, а по нивоима тежине доступни су свим ученицима.

Такмичење је одржано  19. марта у  10 часова у преко 60 земаља широм света, а међу учесницима су били и ученици од првог до осмог разреда наше школе.  Сви учесници такмичења добили су признања о учешћу и пригодне поклоне.

Резултати ће бити познати у другој половини априла.

 

 

 

ТАКМИЧЕЊЕ "МИСЛИША 2015"

 

jkl

 

У четвртак, 12. марта 2015. године, са почетком у 12 сати,  ученици основних и средњих школа широм Србије, решавали су задатке на популарном Националном математичком такмичењу "Мислиша" (основни ниво), које je по десети пут организовало Математичко друштво "Архимедес" из Београда.

На овом такмичењу учествовали су и  ученици наше школе. Према добијеним пропозицијама  они су  решавали тестове са занимљивим математичким задацима, првенствено логичко-комбинаторног карактера.

 

Сви учесници такмичења добили су сертификате о учешћу и пригодне поклоне.    Најуспешнији ученици ће бити позвани на велико републичко финале (19.04.2015. у Београду).

 

 

 

МАМА И ЈА

 

jkl

Поводом 8. марта, Дана жена, у ченици I-2 су са својим мамама и учитељицом Слободанком Цицо - Поповић реализовали радионицу "Мама и ја". Различитим активностима подстакнута је сарадња и креативност детета и мајке, а најлепши део радионице било је изражавање осећања.

 

ПИРАМИДА ИСХРАНЕ

 

jkl

Драгана Паклединац наставница хемије и Ана Марија Козаревић наставница биологије показале су како час може да буде занимљив и креативан. Наиме, спојиле су тематске јединице својих часова и "претвориле" их у занимљиве заједничке часове. "Пирамида исхране", како гласи тема која се обрађује у седмом разреду, дала је ученицима прилику да се упознају са биолошким вредностима исхране, утицајем на људско тело, хемијским својствима различитих намирница, као и утицајем њиховог међусобног комбиновања на исхемију организма. Посебно занимљив део часа је био краћи филм о поремећајима у исхрани (анорексија и булимија), где су фотографије говориле више од хиљаду речи. 

За домаћи рад ученици су добили задатак да направе свој тањир и прикажу шта једу, а на наредним часовима биологије и хемије ће се анализирати биолошка и хемијска својства хране коју уносе сами ученици, што ће бити увод у причу о здравој исхрани.

Татјана Јаничић

 

Резултати такмичења

 

jkl

 

Амбијентална настава

 

jkl

 

Ko хоће да учи, свуда нађе школу

 

 

 

Akcija “Sportom protiv nasilja ” održana u Somboru

 

jkl

Akcija “Sportom protiv nasilja ” održana u Somboru

 

Пројекат Читалићи

 

jkl

Пројекат Читалићи у школској 2014./2015. - Meђушколски пројекат промовисања  књиге и читања се реализује и у нашој школи " БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО" Сомбор, координатор  пројекта библиотекарка Нада Љепојевић, Тема Читалића 2015.  је Бранко Ћопић.

Пројекат Читалићи је током школске 2012./2013. и  2013./2014. реализован као међушколски пројекат
промовисања књиге  и читалаштва и носио је назив Читалићи 2013. и 2014.

 

Nasi talenti

 

jkl

У основној школи „Братство јединство"Сомбор 17.12.2014. организован је „Таленат шоу".Повода за овакав шоу има много јер се зна да су наши ученици изузетно талентовани а на нама је било да их препознамо и подстакнемо да се покажу пред бројном публиком.
Представили су се талентовани песници,рецитатори,плесачи,гимнастичари,спортисти и најуспешнији полазници музичке школе.
Аплаузи и речи подршке су били најбољи подстицај и најбоља награда за сав уложен труд наших талентованих ученика 

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor