Smile

НАЦИОНАЛНИ ДАН КЊИГЕ


НАЦИОНАЛНИ ДАН КЊИГЕ

НАЦИОНАЛНИ ДАН КЊИГЕ 28.02.2020.год.

Наша школа ОШ " Братство јединство" из Сомбора се укључила у реализацију Треће акције Друштва школских библиотекара Србије „ЧИТАЈМО ГЛАСНО“ поводом обележавања Националног дана књиге, 28.фебруара.

Акцију су под слоганом "У читању је нада и радост" организовали школски библиотекар Нада Љепојевић у сарадњи са учитељицама Наташом Главоњић, Аном Кнежевић и наставницом ликовне културе Мирјаном Лазић.
Библиотекарка Нада Љепојевић је одржала предавање о историјату Народне библиотеке Србије, поменувши да је данас и рођендан Народне библиотеке. Упознала је ученике са развојем библиотекарства у 21. веку, о централном електронском каталогу и дигитализацији књижне и некњижне грађе. Затим је следио разговор о књигама које ученици сада читају и подсећање на познате српске писце са посебним акцентом на писце наше суграђане Лазу Костића, Вељка Петровића и Исидору Секулић. Подељене су нове књиге које су недавно набављене, а затим су ученици осмих, четвртог разреда и ученици у продуженом боравку читали омиљене стихове и одломке из књига. Такође су подељени лифлети са биографским подацима писаца, њиховим стваралаштвом и неким интересантним детаљима из њиховог живота. Договорено је да ученици пронађу са интернета још занимљивих детаља из живота писаца. Циљ акције „Читајмо гласно“ је промовисање књиге, библиотеке и културе читања и читалачке писмености.
Акција читања и промовисања књиге се наставила и дружењем у библиотеци где су чланови библиотечке секције уредили библиотеку и направили пирамиду од нових књига.

                                                                                                                                Нада Љепојевић

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 повратак на претходну страницу

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor