Smile

МЕЂУ НАЈБОЉИМ ШКОЛСКИМ НОВИНАРИМА


МЕЂУ НАЈБОЉИМ ШКОЛСКИМ НОВИНАРИМА

На конкурсу „Школски зелени прес 2019" који су организовали еколошко удружење грађана „Зелено питање" и часопис „Чувари равнице" уз подршку Републичког министарства културе и информисања учешће су узеле 103 школе са преко 400 ученичких радова.

Циљ овог конкурса био је да се ученици укључе у препознавање добрих и лоших примера заштите животне средине у окружењу и њихова презентација путем чланка и фотографије. На конкурсу су награђени школски зелени новинари из 32 школе. Међу најбољим радовима били су појединачни рад Маше Поповић „Наше дрво" и групни рад  Ларе Павић, Анабеле Ђорђевић и Саре Бала „За загађење имамо решење". Школске зелене новинарке ученице су четвртог разреда наше школе и ово су им  први новинарски кораци. Ментор при изради радова била је њихова учитељица Тања Михаљчић.

Награђени радови су, поред објављивања у часопису „Чувари равнице", објављени на сајту www.cuvariravnice.org.rs, а биће презентовани и у оквиру дечје еколошке емисије „Питам се, питам се" на РТВ Војводина. 


 повратак на претходну страницу

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor