Smile

„Родна освешћеност“ у пракси


„Родна освешћеност“ у пракси

 

Професор физичког васпитања  школе домаћина, Милан Марић  осмислио је активности у групи , такмичарског каратктера, где су све групе биле мешовите и по полу и по узрасту и по школи из којих долазе, подршку му је пружио и проф. физичког Горан Ђуричић из менторске сомборске школе. Пуно трчања и активности допринело је општој раздраганости и групној кохезији. Подршка навијача није изостала ни од стране чланова школе ментора проф. разредне наставе мр Агице Видаковић Јовановић и проф. техничког Слађане Гроздановић које су биле задужене да сви имају мајце са називом пројекта и школама.

Звездана Узелац педагошкиња школе домаћина организовала је завршну игру концентрације на крају дружења, помоћ и подршка биле су јој колегинице педагошкиње Едита Сакали и Снежана Стаматовић као и педагошки асистент Иван Петровић из Бачког Моноштора.

Подизањем свести о родној равноправности и квалитетним превентивним програмом доприноси се унапређивању свакодневне педагошке праксе као и  професионалних и институционалних капацитета за континуирани рад на превенцији насиља и дискриминације.

                                                                                                                                Татјана Јаничић

 



повратак на претходну страницу

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor