Smile

Превенција родно заснованог насиља улази у завршницу


Превенција родно заснованог насиља улази у завршницу

 

Присутне је поздравила директорка школе домаћина мр Татјана Јаничић, захвалила се свима на присуству и изнела како је пројекат усмерен на ученике и да је то један од највећих бенефита реализације овог пројекта.  

Ученици из ОШ „Братство јединство“ Сомбор, ОШ „22.октобар“ Бачки Моноштор и ОШ „Мирослав Антић“ Чонопља су кроз заједничке активности стекли непроцењива знања, али и пријатељства. Истраживања су показала да успешна превенција у једном домену насиља (школско, вршњачко, родно засновано) остварује ефекте у свим облицима насиља и свим социјалним релацијама.

Координаторка пројекта из школе домаћина педагошкиња Едита Сакали изнела је исцрпну анализу предности и изазова са којима су се школе сусреле током реализације пројекте као и активности које су планиране и реализоване.

Педагошкиња Снежана Стаматовић  из ОШ „22. Октобар“ Бачки Моноштор, изнела је резултате анкете о родно заснованом насиљу у тој школи као и план активности и радионица које су усмерене на превазилажењу предрасуда о родним улогама.

Координаторке су се посебно осврнуле на хоризонтално учење које се у току овог пројекта користило. Хоризонтално учење подразумева учење где се губе чврсте поделе на „ученике“ и „наставнике“, укључени у процес хоризонталног учења су уједно и они који уче и они који се подучавају.

Остала је активност спортског сусрета мешовитих екипа из три школе.  Мајце са називом пројекта у различитим бојама су штампане,остало је  још самода се одиграју фудбалске  утакмице  која ће свакако бити занимљива.

 

                                                                                                                                Татјана  Јаничић

 

 повратак на претходну страницу

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor