Smile

ЛАЗА КОСТИЋ ПОСЕТИО ОШ „БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО“ НА ДАН ШКОЛЕ


ЛАЗА  КОСТИЋ   ПОСЕТИО  ОШ „БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО“  НА  ДАН  ШКОЛЕ

Програм је почео „Одом радости", Ф. Шилера, коју је отпевао хор, па је в.д. директора  школе Весна Бјелајац поздравила присутне, пожелела им добродошлицу и нагласила да се у нашој школи изводи настава на два језика, да негујемо различитости, да учимо о поштовању и прихватању индивидуалности и учимо о толеранцији. Након тога је наставница Марија Ђерђ све то поновила на мађарском језику.

Програм је настављен са неколико скечева, плесом и песмама које су припремили ученици наше школе са својим учитељицама и наставницима. Дошли су нам гости из Управе града Сомбора Немања Сарач, градски већник за културу и образовање;  Милан Проле, помоћник начелника за образовање и Георги Лазаров, директор поште .

 

Приредба је била колаж песме, игре и скечева уз пратњу гитаре и хор који увек улепша сваку свечаност.
Наши драги гости, васпитачице Снежана Божиновић и Љиљана Радиновић са предшколцима градског вртића „Ђанић“ су својим ритмичким плесом изазвали посебне симпатије гледалаца. Њима је школа уручила посебне захвалнице за учешће у програму.
Гледали смо два скеча „ Мама и син“ и „Учионица“ ученика трећег разреда учитељице Наташе Главоњић , весела песма првака „Школско звоно“ учитељице Слободанке Цицо Поповић и „ Јесења песму“ ученика нижих одељења на мађарском језику учитељице Сузане Кочиш и учитеља Јожефа Шмита. Скеч „ Приредба“ шестих и осмих разреда наставнице Снежане Милковић  је посебно заинтересовао и одушевио публику.
Монолог Лазе Костића „Међу јавом  и мед сном“, који је говорио Лука Шево, а сценарио је написала професор Нада Љепојевић је био оригиналан, незабораван и надасве и као сценски утисак прелеп, а такође и глума овог водитеља и младог глумца у успону.
Следиле су песма мађарског песника Арањ Јаноша, коју је рецитовала Лара Конц уз пратњу гитаре Киша Саболча, које је припремила наставница Марија Ђерђ.

 

На крају је хор наше школе отпевао песму „Једино другарство нема крај " , С .Ц. Милић, а припремиле су их наставнице Марина Ковач, Славица Зубовић и Марита Топић.

 

Координаторка приредбе професор, библиотекар, Нада Љепојевић овом приликом се захваљује свим наставницима менторима Марији Ђерђ, Сузани Кочиш, Шмит Јожефу, Снежани Милковић, Слободанки Цицо Поповић, Наташи Главоњић, Славици Зубовић, Марини Ковач, Марити Топић, Тањи Михаљчић, Снежани Ивковић, Агици В. Јовановић, Ервину Бриндзи, Едити Сакали и осталим колегама, а посебно нашој в.д. директорка Весна Бјелајац.

 

                                                                                                                            Нада Љепојевићповратак на претходну страницу

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor