Smile

Час географије у галерији КЦ „Лаза Костић“


Час географије у галерији КЦ „Лаза Костић“

Тема часа била је презентација земаља Јужне Америке који су ученици у групама припремили код куће и у галерији упознали своје другаре о специфичностима земље које су обрадили.

Акустичан простор галерије допринео је да поред знања из геграфије, историје,  ђаци уче и вештину комуникације, начине представљања градива. Веома је значајно да се приликом презентације издвоје кључне речи, да се акценат стави на оно што је аутентично  као и избор речи које користе приликом презентовања плаката. Ученици су научили да је и невербална гестикулација важна приликом јавног наступа и да буде  у функцији одржања пажње.

Плакати су били лепо урађени у бојама застава земаља које су представљене, такође  осмишљени да се најважније информације нађу на њему и да су визуелно тако представљени да се лако и трајно запамте.


Сви посетиоци галерије у том моменту су поред уживања у изложби могли да уживају и подсете се на појединости градива седмог разреда из предмета географије. повратак на претходну страницу

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor