Smile

Актуелности

HIPPO - ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

 

jkl

HIPPO такмичење је међународно такмичење из енглеског језика. Ово је четврта година како се такмичење одржава. И ове године ученици наше школе учествовали су на овом такмичењу. На такмичењу су учествовали Исидора Михаљчић и Марко Ардалић (ученици осмог разреда) и Милан Гојковић (ученик четвртог разреда). 

Прелиминарна рунда такмичења одржана је у нашој школи 05. 03. 2016. године. Ученике који прођу прелиминарну рунду очекује регионално полуфинале, а они који прођу полуфинале путују у Италију на финалну рунду такмичења.

Резултати прелиминарне рунде такмичења биће објављени за око месец дана.

 

 

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СТРАНИХ ЈЕЗИКА

 

jkl

Општинско такмичење у знању страних језика одржано је 20. фебруара 2016. године. На такмичењу из енглеског језика нашу школу су представљали Исидора Михаљчић, Марија Кукурузар, Марко Ардалић, Реља Тохољ и Анет Кантор које су припремали наставници Кристијан Векоњ и Агнеш Пашти. На такмичењу из немачког језика нас је представљала Соња Алексић коју је припремала наставница Катарина Боа Горјанац.

Марко Ардалић 8/2 освојио је треће место и пласирао се на окружно такмичење које ће бити одржано 12. марта 2013. године.

 

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ПРОГРАМИРАЊА

 

jkl


На општинаском такмичењу из програмирања  Марко Ардалић 8/2, освојио је треће место.

 

MАЈКАМА НА ДАР

 

jklУченици 3-1  ОШ „Братство јединство" из Сомбора заједно са својом учитељицом Горданом Везмар осмилили су лепе и занимљиве поклоне за осми март. Поред приредбе посвећене мајкама, бакама, теткама и осталим женама , ученици су направили оригиналне поклоне, магнетиће у декупаж техници.

Пуно рада, ентузијазма и маште уложено је у ове занимљиве поклоне. Труд се наравно исплатио у виду осмеха и задовољстава на лицима мајки.

Сваки рад је мало уметничко дело за себе, а мали „уметници" су желели да се овековече на часу стварања.

                                                                                                           

 

 

NEMAČKI JEZIK SVE POPULARNIJI

 

jkl

U OŠ "Bratstvo jedinstvo" je 02. marta 2016. godine održano okružno takmičenje u čitanju tekstova na nemačkom jeziku. Pravo učešća na ovom takmičenju su imali učenici sedmih razreda iz škola koje su obuhvaćene programom "Škole: partneri budućnosti" (PASCH) iz Sombora, Stanišića, Stapara i Svilojeva. Učenici, koji su pobedili na školskim takmičenjima u svojim matičnim školama, čitali su kratke tekstove i priče nemačkih autora. U kategoriji učenika koji uče nemački kao prvi strani jezik, prvo mesto je osvojila Vanja Pejić iz Stapara (mentor Svetlana Orlović), dok je u kategoriji učenika koji nemački uče kao drugi strani jezik pobedu odnela Tamara Grujić is Stanišića (mentor Jelena Pašti). Pobednici su se plasirali na finalno takmičenje koje će se održati 1. i 2. aprila u Kovačici.

Takmičenje podržava i finansira Kancelarija za jugoistočnu Evropu Centrale za inostrano školstvo SR Nemačke čije sedište je u Beogradu.

 

 

 

ИЗЛЕТ У НОВИ САД

 

jkl

Ученици седмих разреда ОШ"Братство Јединство"из Сомбора су 20.2. 2016. били на излету у Новом Саду.Током  посете ученици су  имали прилику да гледају у вечерњим сатима комедију „Госпођа министарка" познатог српског комедиографа Бранислава Нушића.  Сврха оваквог  излета јесте да  ученици поред упознавања са престоницом Војводине истовремено и прошире своје знање о позоришној уметности .

Снежана Милковић

 

 

 

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕ

 

jkl

 

На општинском такмичењу из математике одржаном 27. фебруара 2016. године ученици наше школе постигли су следеће резултате:

 

 

Лазар Костић -  IV 1 - 3. место

Игор Кнежевић -  IV 2 - 3. место

Весна Зец -  IV 2 - 3. место

Слађана Малиновић -  IV 2 - похвала

Никола Бабић - V 1 - 3. место 

Сара Роквић - VII 1 - 3. место

Ана Мишковић - VIII 1 - похвала.

Ученике су за такмичење припремале учитељице Наташа Главоњић и Тања Михаљчић и наставнице Снежана Тошановић и Јована Миљић.

Желимо им много успеха на окружном такмичењу које ће бити одржано 19. марта.

 

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ РЕЦИТАТОРА

 

jkl

 

У суботу, 27. фебруара 2016. године, одржано је Општинско такмичење рецитатора.

Наташа Лукач, ученица IV2 разреда наше школе, једна је од четири најбоље учеснице у категорији нижег основношколског узраста. Остварила је пласман на Зонску смотру рецитатора. Наташу је за такмичење припремала учитељица Тања Михаљчић. 

 

 

 

ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ РЕЦИТАТОРА

 

jkl

 

Школско такмичење рецитатора у нашој школи одржано је19. 02. 2016. године. Пред жиријем који су чинили Татјана Јаничић, Снежана Качандонов, Агица Видаковић Јовановић и Нада Љепојевић, представили су се мали, талентовани рецитатори.

Ученици су рецитовали лепе, дечије песме које су измамљивале аплаузе и ставиле жири на велике муке. Поштујући критеријуме по којима се вреднују рецитатори (акцентуација, изражајност, природност, дикција, сугестивност рецитовања, као и остваривање мисаоно емотивних садржаја), жири је  одлучио да ће школу на општинском такмичењу у категорији млађих разреда представљати:

Марија Милковић (II 1разред, учитељица Валерија П. Николић), Михајло Милковић (IV 1 разред, учитељица Наташа Главоњић), Наташа Лукач  и Јована Михајлов ( обе ученице IV 2 разреда, учитељица Тања Михаљчић) и Исидора Асић (IV разред - издвојено одељење на Буковцу, учитељица Љиљана Тица).

Пожелимо им много успеха у даљим такмичењима.

 

 

 

ОДРЖАНО ЈЕ ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕ

 

jkl

 

Школско такмичење из математике одржано је 23. јануара 2016. године. На овогодишњем такмичењу учествовао је велик број ученика.

На основу остварених резултата пласман на општинско такмичење остварили су следећи ученици: Стефан Мишковић, Кристина Коловић, Матеј Вилим, Андреј  Максимовић, Ања Грбић, Соња  Керезовић ( ученици III 1 разреда, учитељица Гордана Везмар), Михајло Олујић , Дијана Зец , Ђорђе Танурџић, Стефан Ристић (ученици  III 2 разреда, учитељица Валерија Николић), Лазар Костић, Милан Гојковић, Милош Томић ( ученици IV 1 разреда, учитељица Наташа Главоњић), Слађана Малиновић, Игор Кнежевић, Весна Зец, Теодора Аврамовић, Лука Шево, Алекса Бјелајац (ученици IV 2 разреда, учитељица Тања Михаљчић), Едвард Цветковић, Лара Конц (ученици IV 3 разреда, учитељица Ангела Велфл).

Међу ученицима старијих разреда школу ће на такмичењу представљати: Никола Бабић и Катарина Катанић (V разред, наставница Снежана Тошановић), Матео Радич , Ђорђе Дацић, Владимир Раич и Прибила Лехел (VI разред, наставници Јована Миљић и Ервин Бриндза), Сара Роквић (VII разред, наставница С. Тошановић) и Ана Мишковић  (VIII разред, наставница Ј. Миљић). 

Такмичаре математичаре  27. 02. 2016. године очекује општинско такмичење, а потом окружно и републичко. Пожелимо им сву срећу и успех на следећим нивоима такмичења!

 

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor