Smile

Актуелности

КАДА БИ ДРВЕЋЕ ПРОГОВОРИЛО

 

jkl

Ношен крилима маште  Григор Витез  је  пре много година срочио дивну песму о томе како би свет изгледао када би дрвеће ходало. Када би дрвеће проговорило једно би дрво испричало необичну причу о ученицима II2 разреда наше школе  који су, играјући се у школском дворишту, покушали да га заштите.

 

Превентивна здравствена едукација

 

jkl

И ове школске године је у ципу превентивне здравствене едукације ученика  настављена сарадња наше школе и поливалентно патронажне службе Дома здравља „др Ђорђе Лазић“.

 

 

 

EЦИ, ПЕЦИ, ПЕЦ - РАДИОНИЦА НАРОДНЕ ТРАДИЦИЈЕ

 

jkl

У учењу и игрању бројалица уживали су другаци. Радионицом народне традиције настављена је сарадња наше школе и СЕЦ-а.  

 

ОСМЕХ ЈЕ НАША ЛОЗИНКА

 

jkl

У ОШ “БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО“ у Сомбору 16. XI 2017. год. на Дан толеранције одржана је приредба поводом ДАНА ШКОЛЕ.Милијана Рајиновић и Рамона Киштот су својим водитељским способностима, занимљивим и садржајним програмом  који је трајао око сат времена забављале многобројне госте, родитеље,наставнике и ученике под слоганом „И СМЕХА ДЕЦИ“.

 

„МАЛЦИ ГЕНИЈАЛЦИ“

 

jkl

Драгана Рaлић и Ивана Форгић представиле су учитељима и ученицима наше школе интернационални едукативни систем који успешно спаја најбоља искуства Истока и Запада у подстицању и развијању интелектуалних вештина и способности деце.

 

РАДИОНИЦЕ НАРОДНЕ ТРАДИЦИЈЕ

 

jkl

У оквиру својих активности СЕЦ организује и радионице народне традиције за ученике основношколског узраста које реализује Бојана Добриловић, професор разредне наставе. Недавно је реализовала и прве радионице са другацима. Тема којом су се малишани бавили била је народња ношња.  

 

ДРУГАЦИ КОД ЗУБАРА

 

jkl

О важности одржавања оралне хигијене, значају правилне исхране и редовне контроле  ученицима другог разреда  наше школе који су били  на редовном систематском стоматолошком прегледу у дечијој зубној амбуланти Дома здравља „др Ђорђе Лазић"  говорила је др Клара Фекете, специјалиста дечије и превентивне стоматологије.  

 

Гости из Дунаујвароши

 

jkl

Ученици Основне школе „Ђерђи Дожа“ из Дунаујвароши, Мађарска, који похађају изборни предмет: српски језик, посетили су Сомбор и ОШ „Братство јединство“. Директорка Основне школе „Ђерђи Доже“ из Дунаујвароши, Мађарска, Марта Фаркаш, директор музеја у Дунаујвароши Ласло Фаркаш и специјални педагог Анико повели су 14 ученика који уче српски језик на једнодневни излет у Србију за време Дечје недеље. 

 

A Szilágyi iskola szerb-horvát szakkörösei ismerkedtek a szerbiai várossal

 

jkl

A minap vendégségben jártak a Szilágyi iskola szerb-horvát szakkörösei a vajdasági Zombor (Szerbia) városának Testvériség-egység Általános Iskolájában. 

 

УЧЕСТВОВАЛИ У "СОМБОРСКОМ ЛЕТУ"

 

jkl

У оквиру „Сомборског лета" у вечери предвиђеној за дечији програм наступили су ученици наше школе.

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor