Smile

ДРУЖЕЊЕ СА УРОШЕМ ПЕТРОВИЋЕМ


ДРУЖЕЊЕ СА УРОШЕМ ПЕТРОВИЋЕМ

     Урош Петровић је писац за децу и младе. Дела овог писца су оригинална, почев од збирки прича - мозгалица до романа у загонеткама. На његовим "Загонетним причама" заснива се "НТЦ систем учења" који подстиче развој функционалног знања и помаже рано откривање и анимацију даровите деце. Приче мозгалице, као и иновативна форма загонетних питања, основа су за креативне радионице у основним школама и другим образовним установама у земљи и иностранству. Добитник је бројних награда за допринос култури и савременом изразу у књижевности за децу. Један је од најуспешнијих решавача  IQ X теста на свету.     

     Урош Петровић је у среду, 17. маја, гостовао на Дечијем одељењу Градске библиотеке. Писац је на дружењу са читаоцима успео да загреје мозгове свих присутних, а највише деце. Дружење је протекло у живој, инерактивној атмосфери.

Ево неколико цитата Уроша Петровића који би могли бити од користи родитељима и свима осталима који раде са децом:

     "Бавите се својим дететом - може ли се на паметнији и смисленији начин уопште проводити време? Не постоји важнији посао од бављења децом."

     "Мозак разуме само један језик - оно што дете ради. Дете му својом делатношћу саопштава шта да развије."

     "Један сат играња видео игрица - то је неколико хиљада покрета мање. А сваки покрет мање који дете направи јесте губитак за развој мозга."

     "Ја нисам против тога да се деца упознају са рачунарима и технологијом, али је умереност једна велика вештина и врлина. Пола сата до 45 минута је највише што дете сме да проведе пред екраном."

     "Оно због чега сам тужан је што деца данас имају врло мало игре напољу, што ретко видим разбијена колена, што нестају старе игре... Дете које не хода по ивичњаку неће развити центар за равнотежу, дете које је скроз заштићено неће напредоват".
     "Највећа авантура која може да се догоди је она која се догоди у мозгу. Дете које не чита у раном детињству у нижим разредима основне школе, неће имати богат речник. Дете које нема богат речник, неће моћи да обавља многа занимљива и лепа занимања у животу."
     "Све у животу вреди управо онолико колико си се помучио да до тога дођеш."
  

                                        Тања Михаљчић

 повратак на претходну страницу

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor